E-mail: Jelszó:

 

Amplifitness stúdió Nyíregyháza - Ampli fitness

Ampli fitness

Függetlenül attól, hogy egyéni edzésről, fizioterápiáról, vagy rehabilitációról beszélünk modern, rohanó életünknek „köszönhetően” kevés idő jut a nagyon is fontos és hatékonyságot igénylő edzésekre valamint a teljes gyógyulásra és rehabilitációra. Ezért keresik sokan már egy jó ideje a megoldást egy egészséges, de egyben hatékony izom aktiválásra.
Ezt az igényt a AmpliFitness minden szempontból tökéletesen kielégíti. Akár egyéni edzés keretében, akár a már folyamatban lévő edzésprogram keretében használja, a MET-áram előnyeire építő innovatív AmpliTrain technológia segítségével aktiválhatja a teljes izomzatot, vagy egyes kiválasztott izomcsoportokat. Hatékony, tartós eredményt hozó, csak a saját testmintázatot használó edzési módszer.

Nincs szükség hosszadalmas izomépítésre, csak intenzív edzésre, amely kíméli az ízületeket és nem jár semmilyen sérülésveszéllyel. Az eredmény rövid időn belül érzékelhető! Minden lényeges izomcsoport egyszerre dolgozik, ezért akár heti egy-két alkalommal is optimális hatást érhetünk el 20 perces edzésekkel.Az Amplifitness nem igényel sem sportos alkatot, sem edzési tapasztalatokat, mozgáskorlátozott vagy keveset mozgó emberek éppúgy igénybe vehetik, mint rendszeresen edző amatőrök vagy élsportolók. Edzés közben nem szükséges mozgásgyakorlatokat végezni, de az aktív mozgás nem kizárt.


De miben rejlik a „titka”?

Nos, ez a gép nem csak az izom felső idegvégződését serkenti (magyarul nem csak izomlázat csinál), hanem az izomszövetet, sőt magukat a sejteket éri el és készteti „munkára”, azaz aktiválja. A két technológia neve is különböző: a korábbi készülékek EMS (kisfrekvenciás, 85Hz-es,elektromos izom stimulációs) rendszerként váltak ismertté, míg ez a gép EMA-MET (elektromos izom aktiváló, modulált elektro terápiás) rendszerével a világon egyedülálló módon 3 különböző frekvenciatartományt (kis-közép-és küszöbfrekvenciát) kombinál az éppen aktuálisan elérni kívánt eredmény érdekében. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy éppen tömeget akarunk növelni vagy zsírt égetni, vagy éppen egy sérülésből kigyógyulni, azaz nem mindegy hol és hogyan, milyen mélységben hatnak az impulzusok. A technológiának köszönhetően még az érzet is más. Az edzés/kezelés során 1-2 percenként változó Hz és impulzus kombinációknak „köszönhetően”, hol bizsergető (bemelegítő), hol „rángató”( izomerősítő), hol „ütögető” (sejtanyagcsere növelő) stb. tevékenységet érzünk mélyen a testszöveteinkben, mely megnyugtató érzéssel tölti el az embert.


A MET kezelések során három fontos frekvencia, a közép-, az alacsony- és a küszöbfrekvencia fejti ki hatását. Ezek a frekvenciák mélyen a szövetekbe hatolnak és egyidejűleg hatnak az idegekre, izmokra és más szövetekre (pl.: zsír szövetre). A közepes frekvenciájú elektromos terápia kellemesebb, mint a hagyományos áramfajták, emellett hatásossága messze túlszárnyalja a hagyományos elektromos árammal végzett edzéseket és kezeléseket

Rugalmasság

A készülék működtethető chipkártyával, számkóddal vagy a hagyományos menüvel. 40 előre betáplált edzésprogramot tartalmaz, de az egyéni igényeknek megfelelően is programozható. Minden elképzelhető funkció zárolható vagy szabadon beállítható. A készüléken vagy a chipkártyán tárolt edzésadatok USB-vel leolvashatók, számítógépre lementhetők.

Személyre szabott beállítások

Az áram iránya a mindenkori igényeknek megfelelően szabadon választható. A készülék minden kimeneten (minden testrészen) méri az edzés intenzitását, valamint az edzési indexet (a testen átfolyó összáram mennyiségét), így az edzésprogram bármikor áttekinthető, kiértékelhető.Profizmus


A készülék 2011 nyarán megkapta az orvosi műszerré minősítést, azaz hivatalosították státuszát nem csak mint sportban használatos profi készülékként, hanem gyógyításra, rehabilitációra alkalmas fejlesztésként is.

Sokoldalúság

A készülék az egyéni igényeknek megfelelően úgy állítható be, hogy a különböző testszövetekre különböző módon illetve különböző intenzitással gyakoroljon hatást.

Elektródák

A ruha, különböző méretekben és stílusban létezik és 6 csatornát tartalmaz, melyek 6 különböző, fő izomcsoportot érintenek (kar, has, hát, mell, fenék és a láb). Azonban az egyedülálló, ezüstszállal átszőtt nagy terjedelmű (nem elektróda”tappancsos”) neoprén felületeknek köszönhetően a teljes test izomzatát aktiválja, így nincs szükség további mozgást gátló eletródákra, pántokra, zsinórokra.
Nem elhanyagolható tulajdonsága a moshatóság.

Sokoldalúan használható, mégis egyéni

Az AmpliTrain hatékonyan alkalmazható különféle edzési célok elérésére. Koncepciójának köszönhetően a készülék számos területen felhasználható a rehabilitációs intézményektől és fizioterápiás rendelőktől kezdve az élsportban valamint az EMS- és edzőtermeken át a személyi edzésprogramokig.Az AmpliTrain segítségével a következő edzési célok valósíthatók meg:

• izomcsoportok célzott építése és megtartása
• a teljes izomzat stabilizálása
• az állóképesség, a szív és a keringési rendszer edzése
• az anyagcsere hatékonyabb tétele, fokozott zsírégetés és súlycsökkentés

AmpliSport - Élsport

A páratlan edzési szoftvernek köszönhetően a stimuláció pontosan a megfelelő helyre irányul, a megfelelő helyen aktiválja a sejteket, szöveteket. Az AmpliTrain mindenek előtt az Élsport területén kínál kiegészítő lehetőségeket: felkészítő-, erőnléti edzések hatékonyságának fokozását, speciális regeneráló programokat, a sérülések utáni gyógyulást elősegítő célzott kezeléseket, amelyekkel az edzések újrakezdéséig biztosítható az optimális erőnlét. De az AmpliTrain abban is segíthet a sportolóknak, hogy elkerüljék a sérüléseket és javítsák teljesítőképességüket.
További előnye az élsportban, hogy az aktuálisan előírt, összeállított edzési- rehabilitációs, vagy fizioterápiás programok minden sportolónak külön-külön 1-1 chipkártyára kiírható a javasolt intenzitás rögzítésével, így a kártya használatával a személyre szabott edzés egy gombnyomással megkezdhető. A kártya rögzíti az utolsó edzés végső beállításait így következő alkalommal az edzés onnan folytatható ahol előző alkalommal abba hagyták, vagy a terhelés az alapján alakítható, emelhető, csökkenthető. Az eredményeket tárolja és excel táblába rendezi, mely követhetővé teszi az edzéseket, azok intenzitását, hatékonyságát (rögzítve a nevet, dátumot, edzés idejét, alkalmazott edzés/terápia nevét, hatékonysági indexét, elégetett kalóriát…stb).


AmpliRehab - Rehabilitáció

Mindenek előtt a rehabilitáció területén érdemes bevonni az AmpliTraining-et a megelőző és rehabilitációs programba. Használata minden betegnél javasolható, de főként azoknak a betegeknek az esetében, akiknek az állapota nem vagy csak korlátozott mértékben teszi lehetővé a hagyományos edzési módszerek alkalmazását.
A modulált elektroterápia (MET) kifejezetten gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, különösen jó eredményeket érhetünk el például ín- és ínszalag sérülések esetében, valamint izomsorvadás kezelésekor. Alkalmazhatjuk fájdalomcsillapításra, vagy akár aktiválhatjuk vele az izmok élettani folyamatait.
A kezelés nem okoz alkalmazkodási problémákat vagy hozzászokást. Ezen terápia esetén tulajdonképpen aktiválásról kell, hogy beszéljünk: a MET a szöveteket teljes mélységükben átáramoltatja, ebből következik a gyógyító hatása (gyógyáram effektus).

Az AmpliTrain segítségével elérhető kezelési célok:

• az izomzat helyreállítása és újraépítése betegség vagy baleset után
• megelőzés, pl. valamilyen kúra alatt
• célzott sportorvosi kezelések, a mozgásszervek állapotának megőrzése érdekében is


AmpliTerápia - Fizioterápia

A számtalan felhasználási lehetőségnek köszönhetően az AmpliTrain a fizioterápiás kezelések sok területét is lefedi. Különösen fontos ez a túlsúlyos, cukorbeteg, szívbeteg és végleges implantáció előtt- illetve után lévő betegek, vagy olyan emberek esetében, akik egészségügyi okok miatt nem sportolhatnak.

Az AmpliTrain segítségével a következő edzési célok valósíthatók meg:

• a szabad mozgás teljes vagy részleges helyreállítása
• a járás szisztematikus és célzott edzésének elősegítése "járóiskola" formájában
• az ízületek stabilizálása
• az izomzat újraépítése
• az általános erőnlét fejlesztése


Nem javasoljuk az AMPLITrain Pro készülék használatát, illetve kizárólag orvossal történt egyeztetés után,vagy orvosi javaslatra:

• pacemakert viselő, illetve egyéb beépített elektromos implantátumokkal/készülékekkel rendelkezőknek.
• szívritmuszavar esetén.
• várandósság idején
• rosszullétekkel, rohamokkal, görcsökkel járó megbetegedések esetén (pl.:epilepszia)
• az elektródák alatti bőrbetegségek esetén
• ha valaki nincs sportolásra alkalmas állapotban